top of page

PODVIG d.o.o.

Sedež podjetja

Celovška cesta 70, p.p. 6030

1000 Ljubljana

Trenutna lokacija

Celovška cesta 43

PODVIG LOGO.jpeg

Telefon

041 950 705

Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja spletne knjigarne na www.krscanskeknjige.si so sestavljeni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in določajo pravice in obveznosti pri nakupih v spletni prodaji med ponudnikom in uporabniki.

 

Področje zasebnosti je urejeno v Politiki zasebnosti. S spletno knjigarno upravlja ponudnik PODVIG d.o.o., Celovška cesta 70, 1000 Ljubljana, matična številka: 6784712000, davčna številka: 95302620, v nadaljevanju »Podvig«.

 

Prijava

Ob registraciji v spletno knjigarno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa v spletni knjigarni.

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Podvigom in kupcem je v spletni knjigarni podjetja sklenjena v trenutku, ko kupec preko spletne naročilnice klikne gumb »Naročilo z obveznostjo plačila«. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Podviga in se obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani: www.krscanskeknjige.si in Politiko zasebnosti. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Cene

Vse cene so navedene v EUR. Cene veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 

Dostava

Naročila bodo kupcu odpremljena v najkrajšem možnem času (najkasneje v treh delovnih dneh od naročila za blago na zalogi) prek ponudnika poštnih storitev. Dobava naročila je nato odvisna od ponudnika poštnih storitev. Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije.

 

Cena dostave se zaračuna v pavšalnem znesku 3,00 EUR na naročilo.

 

Pri plačilu po predračunu preko spletne banke se naročeno blago odpošlje kot navadna pošiljka.

 

Pri dostavi odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna še dodatno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

 

Načini plačila

Kupec lahko plača:

 

Z gotovino ob osebnem prevzemu na lokaciji podjetja.

Po povzetju.

Z nakazilom po računu preko spletne banke na račun podjetja.

S PayPal-om.

 

Ob plačilu se kupcu izroči oz. pošlje račun. Ta je lahko priložen pošiljki ali pa se mu ga pošlje v pdf formatu na njegov e-naslov.

 

Ponudnik si pridržuje pravico, da zaradi zunanjih okoliščin in omejitev začasno onemogoči določene načine plačil.

 

V primeru težav pri spletnih plačilih se obrnite na podviglj@gmail.com

 

 

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Obrazec za vračilo izdelkov

 

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Prodajalca (Podvig d.o.o.) kontaktira prek elektronskega naslova podviglj@gmail.com sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, sklenjene na daljavo, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Prodajalcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Prodajalcu.

 

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu nepoškodovane, v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). V paketu z vrnjenimi izdelki mora biti izpolnjen in podpisan Obrazec za vračilo izdelkov ali pisna izjava kupca, v kateri na kratko navede, da vrača izdelek in izpolni svoje podatke.

 

Za vrnjene izdelke Prodajalec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najpozneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek. Prodajalec vrne prejeta plačila uporabniku (kupcu) na TRR kupca (ali na njegov PayPal račun, če je kupec naročilo plačal preko PayPala). Čeprav vedno delujemo v dobri veri, se lahko pri spremembah spletnega mesta zgodi, da pride do napak. Prodajalec se zavezuje, da bo odkrito napako v najkrajšem možnem času odpravil. Uporabnik lahko trgovca na napako opozori preko elektronskega sporočila.

 

V primeru, da ima blago stvarno napako, lahko kupec blago vrne na zgornji naslov podjetja. Podvig mu blago brez stroškov zamenja za novo, če pa kupec tega ne želi, lahko odstopi od pogodbe in se mu vrne kupnina

 

Pri nakupu na daljavo lahko trgovec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler uporabnik (kupec) ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

 

Varstvo osebnih podatkov

Podvig se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-2.

 

Uporabnik se strinja, da Podvig lahko razpolaga s podatki, ki jih je vpisal ob nakupu, zgolj za potrebe in po pogojih, ki so opisani v Politiki zasebnosti. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Vsak uporabnik spletne strani ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. Več o tem si lahko preberete v dokumentu Politika zasebnosti

 

Končna določila

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne knjigarne www..si.

 

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Pogoji veljajo od 15. 3. 2017, posodobljeno 1. 1. 2021

bottom of page